Франція поставила Вірменії бронетранспортери Bastion, бо Україна від них відмовилася - ЗМІ

Поділитися
Франція поставила Вірменії бронетранспортери Bastion, бо Україна від них відмовилася - ЗМІ © Arquus
Розмови про Bastion для України тривали більше року.

Франція відправила у Вірменію першу партію бронетранспортерів Bastion виробництва компанії Acmat, які призначалися для ЗСУ. Вони пройшли транзитом через грузинський порт Поті, а потім попрямували до Вірменії залізницею.

Як пише Ouest-France, бронемашини відправили в іншу країну, тому що Україна начебто визнала їх «недостатньо захищеними від артилерійського вогню і протитанкових ракет».

Бронемашини Bastion у грузинському порту/ фото: Caliber.Az
Бронемашини Bastion у грузинському порту/ фото: Caliber.Az

Видання вказує, що Франція позитивно відреагувала на прохання Єревану про військову допомогу, оскільки останній побоюється, що Азербайджан спробує силою пробити коридор до свого анклаву Нахічевань, зазіхнувши на південь Вірменії.

Зазначимо, у жовтні 2022 року йшлося про те, що Франції може передати українським військовим 20 бронеавтомобілі Bastion. А на початку січня 2023 року президент України Володимир Зеленський подякував очільнику Франції Емманюелю Макрону за це рішення.

Характеристики бронетранспортера Bastion

Французький багатоцільовий бронеавтомобіль виробництва компанії Acmat класифікується як БТР і може перевозити до 10 людей. Він має високий рівень мобільності, бронезахисту, вантажопідйомності та живучості в найекстремальніших умовах водіння.

Відкритий верх машини дає змогу розміщувати на ній ракетні пускові установки, системи спостереження і цілевказівки тощо. Bastion оснащений турелями під 7,62 або 12,7 мм кулемети. Бронеавтомобіль може використовуватися під час проведення спецоперацій. Він має вдосконалену бронею, що забезпечує захист від різних загроз, включно з вогнем зі стрілецької зброї, мінами та саморобними вибуховими пристроями.

Також Bastion оснащений самоущільнювальною паливною системою і автоматичною системою пожежогасіння, які допомагають знизити ризик загоряння і вибуху в разі їх пошкодження.

Нагадаємо, у звіті французьких законодавців йдеться, що дані про Францію як військового лідера серед європейських країн у наданні зброї та боєприпасів Україні, не відображають повної картини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі