Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання

Поділитися
Члени «Рамштайну» наприкінці тижня зберуться на засідання © Генеральний штаб ЗСУ
Обговорюватимуть пришвидшення доставок зброї Україні.

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштай» відбудеться уже наприкінці цього тижня, 26 квітня, повідомила Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Це важливий тиждень, ми бачили схвалення (допомоги Україні – ред.) у Палаті представників США цими вихідними, у нас була зустріч НАТО в п'ятницю, маємо цю зустріч сьогодні, а наприкінці тижня у нас зустріч «Рамштайн». Тож це важливий тиждень», - цитує її заяву перед спільним засіданням міністрів закордонних справ та оборони країн ЄС у Люксембурзі «Інтерфакс-Україна».

Оллонгрен наголосила, що сьогодні всі мають активізувати свої зусилля для допомоги Україні і на практиці потрібні дії, «але іноді, щоб домогтися дій, потрібно поговорити, і саме це ми й маємо намір зробити».

Вона зазначила, що члени групи насамперед планують обговорити прискорення доставки боєприпасів і засобів ППО, оскільки озброєння потрібне «сьогодні, а не завтра».

«Зараз ми всі вивчаємо можливості й дивимося, чи зможемо об'єднати зусилля й надати додаткові системи... Ми точно знаємо, що є в наших запасах, але ось на те, щоб знайти можливість доставити це, потрібен час і співпраця», - пояснила Оллонгрен.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США ухвалила рішення про виділення понад 60 млрд доларів на військову допомогу Україні. Завтра цей законопроєкт повинні проголосувати у Сенаті, а далі він надійде Джо Байдену. Озброєння, за даними ЗМІ, буде відправлено на фронт менш ніж за тиждень після підписання документа американським президентом. 

Детальніше про те, як у Конгресі крига скресла, читайте у матеріалі Олега Шамшура на ZN.UA. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі