Байден вважає, що Трамп не визнає результати виборів у разі програшу

Поділитися
Байден вважає, що Трамп не визнає результати виборів у разі програшу © EPA/ CHRIS KLEPONIS / POOL
Однією з основ виборчої кампанії Байдена є попередження про те, що Трамп становить серйозну загрозу для демократії. 

Президент США демократ Джон Байден сумнівається, що колишній американський лідер республіканець Дональд Трамп визнає результати виборів у листопаді, якщо програє. Байден назвав це "небезпечною" поведінкою з боку свого опонента, повідомляє The Hill.

"Це Трамп і він може не прийняти результати виборів? Повірте мені, що він цього не зробить (не прийме результати — ред.). Він не прийме, і це небезпечно", - сказав президент США в інтерв'ю CNN. 

“Послухайте, я подорожую по всьому світу з іншими світовими лідерами. Знаєте, що вони всі кажуть? Це не жарт. 80 відсотків з них після великої зустрічі кажуть: "Ви повинні перемогти. Моя демократія на кону", - додав він.

Байден згадав про риторику Трампа під час передвиборчої кампанії, яка свідчила про те, що республіканець буде переслідувати своїх політичних опонентів. 

Однією з основ передвиборчої кампанії Байдена було попередження про те, що Трамп становить серйозну загрозу для демократії. Водночас Трамп випереджає Байдена в опитуваннях у “хитких” штатах, і їхні показники майже рівні в загальнонаціональних опитуваннях.

Байден заявив, що задоволений станом своєї виборчої кампанії, вказавши на потужну організацію роботи своєї команди порівняно з Трампом, який ще відстає в укомплектуванні штату.

"Я думаю, що задоволений траєкторією кампанії. І ви знаєте так само добре, як і я, що більшість людей не зосереджуються і не приймають рішення до осені. Багато чого відбувається. Побачимо, що буде далі", - сказав президент США.

Трамп продовжує заявляти, що результати виборів 2020 року були сфальсифікованими, попри те, що низка судових справ з цього приводу відхилені, а представники виборчих комісій на федеральному рівні й на рівні штатів спростовують його твердження.

Прихильники республіканця штурмували Капітолій 6 січня 2021 року, намагаючись зупинити визнання перемоги Байдена після того, як Трамп закликав їх вийти на мітинг у Вашингтоні в цей день.

"Якщо все буде чесно, я з радістю прийму результати. Якщо це не так, ви повинні боротися за права країни", - сказав нещодавно Трамп.

Попри судові процеси, Трамп зберігає значну підтримку серед республіканців і вже отримав достатню кількість голосів на праймеріз, щоб стати кандидатом у президенти від Республіканської партії. 

Про те, чого очікувати Україні й світу в разі нового “пришестя” Дональда Трампа, розмірковував колишній посол України у США та Франції Олег Шамшур.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі