Міненерго розповіло про схему “енергетичного бронювання” бізнесу від відключень

Поділитися
Міненерго розповіло про схему “енергетичного бронювання” бізнесу від відключень © analogicus/pixabay.com
Підприємства можуть уникнути припинення електропостачання, якщо стануть прямими імпортерами електроенергії

В новому сезоні енергетичні підприємства продовжать практику створення максимально сприятливих умов для підприємств, що самостійно виходитимуть на ринок закупівлі енергетичних ресурсів у європейських партнерів.

“До підприємств, які імпортуватимуть електроенергію, не будуть застосовуватись обмеження енергопостачання у разі їх запровадження. Можливі лише застосування спеціальних графіків аварійних відключень, введених системним оператором у разі екстреної ситуації для запобігання аварії в об’єднаній енергетичній системі”, – повідомляє Міненерго.

Такі закупівлі обсягів енергії означатимуть, що обсяг буде зарезервовано завдяки зовнішній, а не внутрішній генерації. Крім того, такі способи енергозабезпечення посилюють стабільність всієї системи. Уряд працює над нарощуванням можливостей імпорту електроенергії з європейських країн понад встановлені наразі 1,7 ГВт.

В Міненерго нагадали, що “обсяг імпорту, потрібний для уникнення відключень, має складати 50% від фактичного споживання в кожному розрахунковому періоді у жовтні - квітні та 30% – у травні - вересні”.

Закупівля імпорту бізнесом допомагає стабілізувати відносини з виробниками та іноземними постачальниками. «Є години, коли ми не вибираємо цей імпорт. Тому зараз проводимо роботу з підприємствами і бізнесом, щоб вони максимально контрактували імпорт електроенергії, тим самим гарантовано забезпечивши себе електроенергією і посиливши стійкість енергосистеми», – повідомляє Міненерго.

У квітні енергетики почали застосовувати обмеження електропостачання для бізнесу. Ці обмеження не застосовувались для підприємств оборонного комплексу та об’єктів критичної інфраструктури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі