Оборудка на закупівлі артснарядів для ЗСУ - до бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн

Поділитися
Оборудка на закупівлі артснарядів для ЗСУ - до бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн © Служба безпеки України/Telegram
Посадовець Міноборони організував переведення бюджетних коштів з балансу міністерства на зарубіжні рахунки фірми-посередниці.

Служба безпеки спільно з офісом генпрокурора та у співпраці з Міністерством оборони України зуміли повернути державні кошти, незаконно виведені за кордон під час придбання артснарядів для ЗСУ, повідомляє СБУ. 

"У результаті комплексних заходів до бюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, посадовець Міноборони намагався привласнити бюджетні кошти, виділені під держзамовлення для потреб українських військ. Для цього він організував переведення з балансу Міноборони на зарубіжні рахунки афілійованої фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн на придбання артснарядів. Ця сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель.

Наразі слідчі повідомили військовому чиновнику про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчиненому за попередньою змовою осіб.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, військова контррозвідка СБУ викрила цю оборудку у грудні 2023 року. Тоді було затримано організатора "схеми" – керівника одного з головних управлінь Міністерства оборони.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі