Туск заявив про загрозу втручання Росії у вибори до Європарламенту

Поділитися
Туск заявив про загрозу втручання Росії у вибори до Європарламенту © EPA/Michal Meissner
Польський премʼєр назвав країни, яким це загрожує найбільше.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Росія готує різного роду втручання, в тому числі і в сам процес виборів до Європарламенту, що відбудуться 6-9 червня. За його словами, ця загроза обговорювалась на засіданні Європейської Ради, повідомляє канцелярія премʼєра.

За словам очільника уряду Польщі, повідомлення з багатьох європейських столиць з цього приводу були однозначними та викликають усе більше занепокоєння. Туск також сказав, що найбільша загроза складається для держав, що межують з Росією.

«Як із союзницьких, так і з наших польських джерел випливає, що країнами, які піддаються найбільшому ризику такого втручання, є Польща, Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія», - заявив польський премʼєр.

Раніше Politico повідомляли, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн перетворює іноземне втручання у європейські вибори на ключове питання своєї виборчої кампанії. За її словами, Європа недостатньо готова до втручання таких ворогів, як Росія.

Також Politico заявляли про ультраправу загрозу для Європи напередодні європейських виборів. За словами видання, наступний Європарламент виглядає більш проросійським і менш зеленим, ніж нинішній.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі