Послання Путіна щодо НАТО знайшло підтримку серед американців — Newsweek

Поділитися
Результати, оприлюднені дослідницьким центром Pew Research Center, показали, що 54% американців вважають, що США стають слабшими на світовій арені.

Владімір Путін прагне покласти край тому, що він назвав "однополярним світом", витіснивши Америку та її союзників з їхнього привілейованого становища на вершині міжнародного порядку, що склався після Другої світової війни. Нові результати опитування свідчать про те, що дедалі більша частка американців справді вважає, що і США, і НАТО слабшають на світовій арені, зазначає Newsweek.

Результати, оприлюднені в середу 8 травня дослідницьким центром Pew Research Center, показали, що лише 23% американців вважають, що вплив НАТО стає сильнішим; це значне зниження порівняно з 34% респондентів, які вважали так само у 2022 році. 28% з 3600 опитаних респондентів вважають, що НАТО слабшає, в той час як 45% заявили, що вплив блоку залишається приблизно таким же, як і раніше.

Американці особливо занепокоєні місцем США на світовій арені в той час, коли авторитарні держави, в тому числі Росія, Китай, Іран і Північна Корея, дедалі активніше співпрацюють з метою підірвати міжнародний порядок на чолі з США, підтриманий такими організаціями, як НАТО.

Більшість опитаних американців — 54% — вважають, що США стають слабшими на світовій арені, проти 14%, які вважають, що країна стає сильнішою. Два роки тому 47% американців говорили, що вплив США слабшає. На противагу цьому, 71% вважають, що Китай стає сильнішим, а 48% вважають так само і про Росію. Менше — 39% — вважають, що вплив Ірану зростає.

"Респонденти були однаково песимістично налаштовані щодо впливу найважливіших європейських союзників Америки. Лише 12% вважали, що вплив Великої Британії та Франції зростає, а Німеччини — лише 18%", — повідомляє Newsweek.

Крім того, опитування свідчить, що американці розділилися в питанні допомоги Україні порівну (по 36%). Вони вважають, що підтримка України або допомагає, або шкодить національній безпеці США. 24% сказали, що це не впливає на національну безпеку.

Значна меншість американців — 44% — кажуть, що вони надзвичайно стурбовані перемогою Росії. Ця думка більш поширена серед демократів (55%), ніж серед республіканців (35%).

Нагадаємо, що газета The Times зазначала, що відсутність лідерства США посилює розбіжності в Європі. Іншим країнам буде складно заповнити прогалину, залишену США.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі