СБУ та БЕБ ліквідували незаконний канал обігу коштів між Україною та РФ

Поділитися
СБУ та БЕБ ліквідували незаконний канал обігу коштів між Україною та РФ © СБУ
Ділки організували вивід з РФ рублів через криптовалюту та переведення у готівку у гривні.

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки ліквідували анонімний канал обігу коштів між РФ та Україною, які працювали в чотирьох областях. Пункти обміну валют працювали на криптовалютних технологіях та з допомогою заборонених російських платіжних систем, повідомляють правоохоронці.

Через мережу підпільних конвертаційних центрів щомісяця проходив понад мільйон доларів. Організатори схеми користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney та Webmoney. Так ділки пропонували послуги з виводу з території РФ рублів через його конвертування в криптовалюту та переведення в готівку у гривні.

Основними клієнтами були хакери та представники бізнесів, які здійснювали тіньові товарообмінні та фінансові операції з РФ. Переведення в готівку криптовалюти здійснювали у підпільних конвертаційних центрах, які працювали під виглядом обміну валют у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Під час здійснення обшуків за адресами роботи та проживання ділків правоохоронці виявили та вилучили:

  • майже 60 млн у гривневому еквіваленті;
  • обладнання, яке використовувалось у незаконній діяльності.

Правоохоронці повідомили про підозру одному з учасників схеми за ст. 200 Кримінального кодексу України. Відповідальність передбачена за незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення.

Нагадуємо, правоохоронні органи направили до суду матеріали справи та обвинувальні акти стосовно організаторів схеми привласнення коштів, зібраних для Збройних Сил. Організатором шахрайської схеми є депутат однієї міської ради Сум.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі