Мобілізований із Закарпаття помер дорогою на полігон

Поділитися
Мобілізований із Закарпаття помер дорогою на полігон © Офіс президента України
У нього стався епілептичний приступ.  

В Закарпатській області мобілізований до війська  чоловік помер дорогою в навчальний центр – у нього стався епілептичний приступ. В Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування кажуть, що офіцер супроводу надав йому першу домедичну допомогу та викликав «Швидку», однак медики не встигли.

«За даним фактом призначено службову перевірку. Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого», - заявили в ТЦК вранці у вівторок.

Згодом  Офіс генерального прокурора повідомив, що Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру

Уточнено, що інцидент стався 23 квітня на Львівщині. Попередня правова кваліфікація смерті мобілізованого – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі слідчі встановлюють причини смерті чоловіка та можливі обставини, які могли її спровокувати.

Зазначимо, що паралельно із випадками ухилення від мобілізації в Україні почастішали випадки, коли чоловіків насильно затримують та відправляють до біль-якого ТЦК, а потім відразу на навчання. Як зазначив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець  - такі інциденти є протиправними, ТЦК СП не можуть  затримувати людей на вулиці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі