Сольський виправдовується, що йому висунули підозру у справі 2017 року, коли він не був міністром

Поділитися
Сольський виправдовується, що йому висунули підозру у справі 2017 року, коли він не був міністром © Міністерство аграрної політики та продовольства України/Telegram
Також міністр заявив, що у встановленні істини нема потреби.

Підозрюваний у заволодінні державною землею міністр аграрної політики Микола Сольський заявив, що справа НАБУ стосується періоду 2017-2018 років, коли він ще не був ані депутатом, ані міністром, а частина спору вже знаходиться на розгляді Верховного суду. Відповідний коментар міністра опублікувала пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Обставини  семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі  Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують  відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ», - стверджує Сольський.

При цьому він заявив, що «гарантує максимальну відкритість для встановлення істини», хоча водночас додав, що «в цьому немає потреби - всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів».

Вранці у вівторок НАБУ та САП повідомили про вручення підозри ексголові аграрного комітету Верховної Ради, чинному міністру агрополітики Миколі Сольському.  За даними антикорупційних органів, він організував  схему протизаконного заволодіння державними землями на Сумщині загальною площею близько 2,5 тис. га та планував привласнити ще близько 3,3 тис. га.

Будучи власником низки сільгосподарських компаній у 2017 році він у змові з головою Держгеокадастру України та іншими посадовцями вирішив заволодіти землею, яка на той час знаходилась у користуванні двох держпідприємств на Сумщині.

Спочатку змовники знищили документи, на підставі яких держпідприємства мали право постійного користування землею. А згодом землю включили до переліку на аукціон з права оренди, однак жодних торгів так і не було проведено.

Пізніше  ці землі передали у приватну власність наперед визначеним громадянам під виглядом поїв учасникам АТО. Умовою отримання землі було підписання договору про її передачу в оренду агрохолдингу ще до моменту отримання.

Зазначимо, що за даними джерел ZN.UA кандидатура Сольського є у списку міністрів на звільнення, яких планують зняти з посад уже найближчим часом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі