Новим міністром агрополітики призначили Миколу Сольського

Поділитися
Новим міністром агрополітики призначили Миколу Сольського © Василь Артюшенко, ZN.UA

Голову парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Миколу Сольського призначено міністром аграрної політики та продовольства України замість Романа Лещенка, який подав до парламенту заяву про відставку. За це рішення Верховної Ради 24 березня проголосувало понад 300 народних депутатів, повідомила партія “Слуга народу”.

Микола Сольський пройшов до парламенту від фракції “Слуга народу” та  очолив Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради ІХ скликання у серпні 2019 року.

Про відставку міністра агрополітики Романа Лещенка ЗМІ повідомили в середу ввечері. Він обіймав цю посаду з грудня 2020 року, а до цього очолював Держгеокадастр. З 1 жовтня 2019 до червня 2020 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Микола Сольський у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу” номером 125 у списку як безпартійний.

Раніше працював заступником виконавчого директора у ТОВ “Юридична фірма “Процик та Партнери”, а також обіймав посаду генерального директора ТОВ “Юридична фірма “Сольський, Процик та Партнери”.

У 2000-2001 роках працював юрисконсультом у ПрАТ "Ензим".

Співзасновник ТОВ “Український Аграрний Холдинг”, земельний банк якого налічує 51 тисячу гектарів землі.

Закінчив юридичний факультет Львывського нацыонального уныверситету ім.І.Франка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі