Мільярд на підтримку експорту в квітні: ЕКА застрахувало ризики чотирьох українських експортерів

Поділитися
Мільярд на підтримку експорту в квітні: ЕКА застрахувало ризики чотирьох українських експортерів © Андрей Товстыженко,ZN.UA
Одна гривня страхової відповідальності ЕКА конвертується у 12,4 грн для експортерів.

У квітні 2024 року Експортно-кредитне агентство застрахувало кредити чотирьох українських постачальників обсягом 46 млн грн, підтримавши таким чином український експорт на суму 1,07 млрд грн. Про це повідомив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

«Підтримка і розвиток переробних підприємств, які експортують свою продукцію в інші країни світу – один із пріоритетів державної політики «Зроблено в Україні». І зусилля уряду та міжнародних партнерів дають свої результати. Минулого місяця обсяг експорту українських товарів за кордон встановив рекорд за весь час від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну і досяг довоєнного рівня», - наголосив Тарас Качка.

З початку року 18 застрахованих в ЕКА експортерів забезпечили надходження 1,7 млрд грн експортної виручки.  Одна гривня страхової відповідальності ЕКА за результатами чотирьох місяців конвертується у 12,4 грн підтриманого експорту.

У квітні своїх клієнтів-експортерів в ЕКА застрахували «Укргазбанк» (сума кредитних договорів 27 млн грн,  обсяг підтриманого експорту 1,02 млрд грн) та «Ощадбанк» (19 млн грн та 45,7 млн грн відповідно).

Підприємства, розташовані у Львівській, Дніпропетровській й Чернівецькій областях та у м. Київ, експортують деревину та вироби з неї, а також вироби з чорних металів до таких країн:

  • Словаччина (на 504,2 млн грн);
  • Естонія (252,1 млн грн);
  • Польща (252, 1 млн грн);
  • Румунія (45,69 млн грн);
  • країни Бенілюкс (12,7 млн грн);
  • Франція (4,65 млн грн).

Загалом з 2022 року ЕКА підтримало український експорт на суму 12,72 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що попри санкції Росія продовжує отримувати великі гроші за продаж нафти —  від 10 до 17 мільярдів щомісяця. Це бентежить Офіс президента України, який прагне розширити санкційну коаліцію з 40+ країн і переконати Індію та Китай виступити проти РФ.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі