АРМА оголосила хто продаватиме яхту Медведчука

Поділитися
АРМА оголосила хто продаватиме яхту Медведчука © АРМА/Facebook
Переможцем став аукціонний дім, що спеціалізується на реалізації елітного морського транспорту

Агентство з розшуку та менеджменту активів визначилось із компанією, яка як незалежний організатор, реалізує один із вартісних активів Віктора Медведчука – яхту “Royal Romance”. За повідомленням АРМА, під час засідання конкурсної комісії з відбору юридичної особи, яка здійснюватиме реалізацію (реалізатора) арештованої яхти, учасники комісії розглянули заявки трьох претендентів та обрали переможця конкурсу.

Серед заявників є три відомих в світі аукціонних домів. Одного з учасників – Asset Reality Limited зі США – не допущено внаслідок “невідповідності процедури порядку реалізації, яка передбачена постановою Уряду України, подання неповного пакету документів та з порушенням встановлених вимог”. 

За повідомленням АРМА, “члени Комісії оцінювали кожного учасника в прямому ефірі, виставляючи бали за  вісьмома критеріями. В результаті оцінювання переміг нідерландський Аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди), який отримав загальний бал 164 і середній 35,8. Аукціонний дім Boathouse Auctions (США) отримав загальний бал 108 і середній бал 21,6. Відтак, перемогла компанія Troostwijk Auctions”.

Як повідомляє АРМА, переможець конкурсу спеціалізується на продажу яхт та іншого обладнання. Глобальне географічне охоплення – 175 країн. “Щорічно Troostwijk Auctions виставляє близько 120 млн лотів. При цьому документи цієї компанії підтверджують, що вона має прозорі правила аукціону та здійснює нагляд нотаріуса за законністю аукціонних процедур”, – повідомляє Агентство.

Раніше повідомлялось, що вперше в історії України та практиці АРМА, оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном. Первістком таких аукціонів буде яхта, яка була у власності Віктора Медведчука – “Royal Romance”.

За оцінкою Forbes, 92-метрова яхта “Royal Romance”, яка збудована у 2015 році, нідерландською компанією Feadship, коштувала приблизно $200 млн. Після 2021 року оцінку знизили вдвічі. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах. На яхті, що вміщує 14 гостей та 22 члени екіпажу та обслуговуючого персоналу, є навіть власний басейн на кормовій палубі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі