«Ікони на ящиках з-під набоїв»: у Києві проходить виставка до Дня Матері

Фото
Поділитися

У Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври до Дня Матері відкрилася виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв. Виставка київських художників Соні Атлантової та Олександра Клименка проходить за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України. Митці присвятили проєкт темі війни. Як зазначається в анонсі, його головна ідея — перетворення смерті, символом якої є ящик від озброєнь, на життя, яке в українській духовній традиції уособлює ікона. Фотокореспондент ZN.UA Василь Артюшенко показав, як проходить проєкт.

репродукція Василя Артюшенка

«Ящики, що на них написані ікони, привезені з зони бойових дій. Тому ці образи є мовчазними, але промовистими свідками усіх трагічних подій, що нині переживає Україна. Вони уособлюють біль і горе матерів, що переживають втрату дітей, розпач та відчай матерів, що змушені тікати від війни, рятуючи дитячі життя. Разом з тим ці образи закарбовують нашу віру у перемогу», - йдеться в анонсі.

репродукція Василя Артюшенка


Гроші від продажу ікон йдуть на підтримку волонтерських ініціатив, що пов'язані насамперед з військовою медициною. Мистецький проєкт вже був представлений у 20 країнах, 93 містах та 164 локаціях.

ZN.UA/Василь Артюшенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі