Влада США подасть позов проти ВР на суму більш ніж 17 мільярдів доларів

Поділитися
Влада США підготувала позов проти компанії British Petroleum, відповідно до федерального закону про охорону вод від забруднень. Про це у вівторок, 14 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Влада США підготувала позов проти компанії British Petroleum, відповідно до федерального закону про охорону вод від забруднень. Про це у вівторок, 14 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.Сума штрафу може сягнути 4300 доларів за кожний барель нафти, що потрапив у води Мексиканської затоки. Таким чином, загальний розмір компенсації становитиме близько 17,6 мільярдів доларів. Насьогодні, остаточне рішення про подання позову ще не прийнято. Проте, представники Міністерства юстиції США повідомляють, що уряд налаштований домогтися від BP виплатити компенсацію за збитки, які було заподіяно екології від одного з найбільших виливів нафти. За словами юристів, американська влада зможе стягнути з компанії максимальну суму штрафу в тому разі, якщо на суді буде доведено, що до виникнення аварійної ситуації на нафтовій платформі біля берегів США призвела недбалість BP. Якщо ж цього зробити не вдасться, то сума компенсації зменшиться майже втричі. Насьогодні British Petroleum уже витратила на ліквідацію наслідків аварії, що відбувся у квітні 2010 року в Мексиканській затоці, близько 8 мільярдів доларів. Очікується, що загальні збитки компанії, у зв'язку з виливом, перевищать 30 мільярдів доларів. Аварія на буровій платформі Deepwater Horizon поблизу берегів штату Луізіана сталася 20 квітня. Через два дні платформа затонула. З ушкодженої свердловини почала витікати нафта. Повністю перекрити вилив удалося лише через три місяці після численних невдалих спроб.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі