Україна отримає від Великої Британії найбільший в історії пакет військової допомоги – Сунак

Поділитися
Україна отримає від Великої Британії найбільший в історії пакет військової допомоги – Сунак © Getty Images
Британський прем’єр каже, що захист України від жорстоких амбіцій Росії є життєво важливим для всієї Європи.

Велика Британія надасть Україні 500 мільйонів фунтів стерлінгів та найбільшу в історії поставку життєво важливих військових ресурсів, включаючи близько 400 транспортних засобів, 1600 боєприпасів і 4 мільйони патронів. Цю допомогу уряд країни анонсував у прес-релізі, опублікованому вчора, 22 квітня.

Очікується, що про масштабне збільшення військової підтримки України прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак офіційно оголосить сьогодні, 23 квітня, під час свого візиту до Польщі.

Тут він зустрінеться з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення британсько-польських відносин. Позатим у Варшаві посадовці проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо європейської безпеки та підтримки України.

У повідомлені британського уряду зазначено, що Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи.

Додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів збільшить до 3 мільярдів фунтів стерлінгів цьогорічну військову допомогу Великої Британії для України.  Додаткові кошти буде використано для швидкої доставки терміново необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. Безпілотники будуть закуплені у Великій Британії.

Міністерство оборони також надішле найбільший в історії пакет обладнання з Великої Британії, призначений для протидії російському вторгненню на суші, морі та в повітрі. У його складі:

-         60 човнів, включаючи рейдові та водолазні катери, а також морські гармати

-         Більше 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow.

-         Понад 400 одиниць техніки, у тому числі 160 БМП Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів.

-         Майже 4 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак сказав: «Захист України від жорстоких амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки та всієї Європи. Якщо Путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні».

Раніше повідомлялося, що США готує для України значно більший ніж зазвичай пакет військової допомоги, який відправлять після того, як Сенат остаточно ухвалить підтриманий Палатою представників законопроєкт про надання допомоги України. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі