У 115-й ОМБр відповіли на звинувачення у краху оборони в Очеретиному: росіяни знищували позиції разом з захисниками (карта)

Поділитися
У 115-й ОМБр відповіли на звинувачення у краху оборони в Очеретиному: росіяни знищували позиції разом з захисниками (карта) © Getty Images
Наразі триває службове розслідування подій, які сталися там. Як тільки воно закінчиться, бригада надасть більш детальний коментар. 

Аналітик DeepState Роман Погорілий кілька днів тому, аналізуючи ситуацію у селі Очеретине на авдіївському напрямку, висловив думку, що у прориві лінії оборони захисників винна 115-а окрема механізована бригада. Експерт аргументував це великою кількістю загиблих, поранених та зниклих її бійців, мовляв, в соцмережах достатньо свіжих публікацій з пошуком рідних. 

У 115-й ОМБр заперечують звинувачення у свій бік. Там наголосили, що висновки щодо подій в Очеретиному можна буде робити лише після завершення відповідного службового розслідування, над яким вже працює комісія. Згодом бригада обіцяє дати більш детальний коментар. 

Бійці бригади, йдеться у повідомленні пресслужби, зайняли лінію оборони перед населеними пунктами від Очеретиного до Кераміка, де щодня було 20-30 ударів КАБами росіян, 60-90 артобстрілів, а також атаки з допомогою "Градів", мінометів, великої кількості FPV та скиди з БпЛА, в тому числі з хімічними речовинами. Це дозволяло росіянам знищувати позиції ЗСУ разом з військовими, які їх утримували.

Попри те, що особовий склад противника перевершував українські сили в 10-15 разів, бійці 115-ї бригади залишалися на своїх місцях та продовжували бої. Це дозволило закріпитися на інших позиціях, захистити населений пункт і вступити у бій іншій бригаді. 

"Якщо раніше він [противник] застосовував штурмові групи до п'яти військовослужбовців, то на нашому напрямку в одній штурмовій групі використовував до 15 військовослужбовців, а такі групи йшли по двох або трьох напрямках", — повідомляють у бригаді, додаючи, що окупанти не беруть до уваги кількість своїх загиблих військових. 

Нагадаємо, учора у ЗСУ підтвердили, що окупанти закріпилися у селі Очеретине Донецької області, там зараз тривають важкі бої. Аби повернути селище під свій контроль, захисники ввели туди додаткові сили та засоби. Експерти тим часом прогнозують, що, захопивши Очеретине повністю, росіяни можуть відкрити собі шлях на Торецьк та Покровськ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі