Це захист, а не наступ: Зеленський вважає, що обмежень на використання західної зброї для ЗСУ бути не повинно

Поділитися
Це захист, а не наступ: Зеленський вважає, що обмежень на використання західної зброї для ЗСУ бути не повинно © Офіс президента України
Він порівняв це з превентивними антиросійськими санкціями, про які Київ просив Захід до початку повномасштабного вторгнення. 

У Пентагоні не змінили своєї думки щодо застосування ЗСУ американської зброї по території Росії — у міністерстві проти цього. Президент Володимир Зеленський вважає, що подібних заборон бути не повинно. Під час спілкування з українськими журналістами він наголосив, що йдеться не про наступ української армії з використанням західних ресурсів на території РФ, а про захист. 

Це, продовжив він, те ж саме, що й превентивні санкції, про які Україна просила партерів до початку повномасштабного вторгнення. Тобто це попередження. 

До того ж на території країни-агресора є "сіра зона", нагадав президент. Там відбувається виселення місцевих. Цивільних росіян зі зрозумілих причин немає й на прикордонних російських територіях. 

Нагадаємо, державний секретар Ентоні Блінкен під час свого візиту у Київ заявив, що США не є прихильниками використання наданої ними зброї по території Росії. Та Україна, продовжив він, сама має вирішувати, як її застосовувати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі