Прихильник Трампа, який напав на чоловіка Ненсі Пелосі отримав вирок суду

Поділитися
Прихильник Трампа, який напав на чоловіка Ненсі Пелосі отримав вирок суду © telegraf.com.ua
Суддя призначив покарання м'якіше, ніж вимагали прокурори, але значно жорсткіше, ніж просив захист.

Зловмисника, який увірвався в будинок колишнього спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у 2022 році та напав на її чоловіка з молотком, у п'ятницю засудили до 30 років ув'язнення, повідомляє Reuters.

Уранці 28 жовтня 2022 року, за тиждень до виборів до Конгресу, Девід ДеПейп силою проник у будинок Пелосі в Сан-Франциско. На той момент сама Пелосі, спікер Палати представників, перебувала у Вашингтоні.

ДеПейп, який, за словами прокурорів, керувався ультраправими теоріями змови, відомими як QAnon, визнав у судових свідченнях, що мав намір взяти Пелосі в заручники.

44-річний ДеПейп зіткнувся з чоловіком Пелосі, Полом, і вдарив його молотком по голові, перш ніж поліція, яку викликали на місце події, змогла приборкати нападника. У листопаді суд присяжних визнав ДеПейпа винним у спробі викрадення федерального офіцера та нападі на найближчого родича федерального офіцера.

82-річний Пол Пелосі отримав переломи черепа та інші травми. У суді він повідомив, що внаслідок нападу, на додаток до запаморочення та металевої пластини, яка залишається в його голові, має проблеми з рівновагою та постійне пошкодження нерва лівої руки.

В окремому листі Ненсі Пелосі, демократка, яка була першою жінкою, обраною спікером Палати представників, закликала суддю призначити «дуже тривале» покарання.

Вона зазначила, що після того, як ДеПейп увірвалася в її дім, він кричав «Де Ненсі?» — ті самі слова, які вигукували прихильники Трампа, увірвавшись до Капітолію США 6 січня 2021 року.

Прокуратура просила для ДеПейпа, громадянина Канади, який нелегально проживає в США, 40 років ув'язнення.

У судових документах Міністерство юстиції стверджувало, що, хоча він не був засуджений за терористичний злочин, його злочин все ж відповідає цьому визначенню, оскільки він мав на меті вплинути на уряд шляхом «залякування чи примусу». Прокурори також заявили, що ДеПейп не виявив каяття через свої дії.

Призначений судом захисник зловмисника просив призначити йому 14 років ув'язнення.

 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі