Наразі Фіцо перебуває між життям і смертю — Орбан

Поділитися
Наразі Фіцо перебуває між життям і смертю — Орбан Віктор Орбан сподівається на одужання свого колеги зі Словаччини. © EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
За словами угорського премʼєра, він молиться за словацького колегу.

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що його колега зі Словаччини Роберт Фіцо перебуває між життям і смертю після скоєного на нього замаху. Він також побажав словацькому премʼєру швидкого одужання, передає Reuters.

«Ми молимося за прем'єр-міністра [Роберта Фіцо] і вболіваємо за Словаччину, - сказав Орбан, - Роберт Фіцо знаходиться між життям і смертю».

Угорський премʼєр сказав, що навіть якщо Фіцо одужає, він не зможе працювати протягом кількох місяців перед виборами до Європейського парламенту. Вони мають відбутися на початку наступного місяця.

Орбан також додав, що Європу чекають вибори, які вирішать не лише склад Європейського парламенту, але разом із виборами в США можуть «визначити хід війни та миру» на континенті. За його словами, у цій ситуації «були б дуже потрібні» Роберт Фіцо та мирна Словаччина.

Замах на Роберта Фіцо скоїв словацький письменник Юрай Чантула 15 травня. Наразі премʼєр у важкому стані, а нападнику загрожує довічне увʼязнення. Той факт, що він діяв з помсти та проти посадової особи, буде обтяжувальною обставиною в справі.

Раніше міністр оборони Словаччини заявив після відвідин Фіцо у лікарні, що травми премʼєра дуже значні після чотирьох вогнепальних поранень. За його словами, словацькій демократії доведеться знову вчитися «ходити і терпіти іншу думку».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі