Нападники на поліцейських на Вінниччині везли з собою сотню гранат і тисячі набоїв

Поділитися
Зброю чоловіки начебто хотіли сховати у своєму будинку.

Чоловіки, яких обвинувачують у нападі на патрульних у Вінницькій області, везли з собою в автомобілі щонайменше 100 гранат, близько сотні запалів до них, а також орієнтовно 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї. Усе це вони викинули у водойму.

Такими є попередні дані розслідування, розповів в етері «Київ 24» очільник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк. Він уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі.

Правоохоронець зазначив, що зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області.

Також Рихлюк додав, що слідство поки не встановило будь-які факти, що свідчили б про незаконний обіг наркотиків.

Нагадаємо, у ніч на 20 квітня в Гайсинському під час перевірки автомобіля застрелили 20-річного працівника поліції Максима Зарецького, а його напарника поранили. Чоловіки, які скоїли злочин, втекли з місця події.

У Сухопутних військах Збройних сил України підтвердили, що на відео з бодікамери вбитого правоохоронця присутні військовослужбовці однієї із військових частин. До цього у 28-й ОМБр спростували інформацію про те, що вони служать саме у цій бригаді.

Удень поліцейські знайшли автомобіль нападників, проте вже без підозрюваних. У машині були боєприпаси.

Згодом з’ясувалося, що під час інциденту у машині поліцейських знаходився цивільний чоловік. Його затримали через епізод із домашнім насиллям і везли для освідування та складання протоколу.

Нападників затримали 21 березня у селі Липецьке Подільського району Одеській області. Ними виявилися двоє військових ‒ батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінниччини. Їм оголосили підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України) та підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану, оскільки вони самовільно залишили військову частину.

Пізніше суд обрав їм запобіжний захід – перебування під вартою без права внесення застави.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі