Діджиталізація в Україні: "кас у смартфоні" вже вдвічі більше, ніж традиційних - дослідження

Поділитися
Зростає також середня сума у чеку.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано 877,6 тис. кас ПРРО. При цьому 69% від усієї кількості кас – майже 605 тис. – становлять ПРРО. За рік їхня кількість зросла в 1,6 раза. Відповідно, популярність "традиційних" кас стабільно падає. Про це повідомляє "Опендатабот".

Згідно з дослідженням, ще в 2021 році кількість онлайн-кас була в 8,5 рази меншою, що свідчить про зростання їхньої популярності.

"Водночас традиційні РРО продовжують втрачати популярність з березня 2022 року. За 2 роки їх поменшало на 15% - з 323,1 тис. до 273,1 тис", - підкреслюють в "Опендатабот".

Як зазначають в "Опендатаботі", зараз ПРРО у 2,2 рази більше, ніж РРО.

"До порівняння, ще на початку квітня 2021 року ситуація була кардинально іншою - кількість РРО в 4,2 рази переважала онлайн-каси. Тож тоді кожен сотий чек був із ПРРО, а в 2024 - кожен другий", - повідомляють аналітики.

Середній чек

За даними "Опендатабота", зросла також і середня сума за чеками ПРРО - в 11 разів за 3 роки. Якщо 2021 року вона була 9 млрд грн, то зараз 103 млрд грн.

"У 2024 році загальна сума на місяць за чеками П\РРО в середньому становить 238,4 млрд грн, майже половина з яких - 43% - це онлайн-каси. Для порівняння, у 2021 ця сума в середньому становила 142,8 млрд грн грн, а частка ПРРО була лише 6%", - констатують аналітики.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі